sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Hapanimelä tomaattichutney

Sen verran maistoin, että totesin tämän olevan aivan mahtavaa. En taida malttaa odottaa paria päivää kastikkeen tekeytymistä, vaan lorautan huomisiin eväisiin jo hiukkasen joukkoon…



Ainekset:
1 kg kypsiä tomaatteja
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl omena-hunajaviinietikkaa
2 dl sokeria
¼ tl muskottipähkinää
1 rkl inkiväärijauhetta
½ tl paprikajauhetta
¼ tl chilijauhetta
2 tl suolaa

Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta tomaattikuutiot, sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa ja anna hautua pehmeäksi tahnaksi matalalla lämmöllä n. 30-40 minuuttia. Sekoita välillä, jottei kastike pala pohjaan.

Lisää viinietikka, sokeri, muskotti, inkivääri, paprikajauhe, chili ja suola. Hauduta sosetta matalalla lämmöllä n. puoli tuntia, kunnes kastike on tasaisen sakeaa. Sekoita usein, jottei kastike pala pohjaan.

Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja kaada se pestyihin ja tiiviskantisiin purkkeihin ja jäähdytä tai pakasta kastike. Anna kastikkeen tekeytyä pari päivää viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti