lauantai 18. helmikuuta 2017

Raparperi-sacherkakku

Joskus hetkellisesti saatan kuvitella, että olen oppinut leipomaan kivan näköisiä kakkuja. Sitten tulee taas joku tällainen tekele, joka paljastaa asian oikean laidan. Tämä kakku olisi ehdottomasti pitänyt tehdä pienempään kakkuvuokaan tai sitten tehdä tuplamäärä kuorrutusta. Onneksi kakku ei ollut tarkoitettu juhlakakuksi vaan ihan muuten vaan lauantaipäivällisen päätteeksi. Maku oli niin hyvä, että suunnittelin jo leipovani myöhemmin muuten samanlaisen, mutta pienemmässä vuoassa.



Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
2 dl maitoa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus:
1 dl omenamehua
Raparperisose:
350 g raparperia
1 dl hillo-marmeladisokeria
Täyte:
1 ½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
raparperisose (ks. yllä)
1 ½ rkl sitruunamehua
¼ tl kanelia
Kuorrutus:
½ dl vispikermaa
150 g taloussuklaata
1 rkl voita

Kuumenna raparperipalat ja hillo-marmeladisokeri pienessä kattilassa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna soseen jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Lisää rasvaseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy omenamehulla.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.

Mausta raparperisose sitruunamehulla ja kanelilla. Levitä puolet soseesta pohjalevylle. Levitä raparperisoseen päälle puolet kermavaahdosta.

Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku kelmulla. Siirrä kakku kylmään vetäytymään ja pane esimerkiksi leikkuulauta painoksi kakun päälle. Anna kostua mielellään yön yli.

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti