lauantai 25. helmikuuta 2017

Texmextortillat

Chorizo-jauhelihatäyte on sopivan tuhti kaveri maistuvalle papu-maissisalsalle. Tortillalätyn sisälle kääräistynä ranskankerman kanssa hyvä mättöruoka.



Mustapapu-maissisalsa:
230 g mustia papuja (tölkistä)
280 g maissia (tölkistä)
1 punasipuli
1 tomaatti
½ dl korianterisilppua
½ punainen chili
1 silputtu valkosipulinkynsi
½ dl limettimehua
1 tl suolaa
Jauheliha-chorizotäyte:
400 g jauhelihaa
400 g chorizoa
1 silputtu valkosipulinkynsi
2 rkl jeeraa
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
8 tortillaa (15 cm)
8 rkl crème fraîchea

Huuhtele ja valuta pavut. Valuta maissit. Kuori ja silppua punasipuli. Kuutioi tomaatti. Sekoita suuressa kulhossa pavut, maissi, tomaatti, punasipuli, korianteri, chili, puolet valkosipulista ja limettimehu. Mausta suolalla. Peitä kulho kelmulla ja laita kasvissalsa kylmään makuuntumaan.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää chorizo ja jatka paistamista, kunnes chorizo on kypsää. Lisää loppu valkosipuli. Mausta jeeralla ja mustapippurilla. Paista vielä muutama minuutti välillä sekoitellen.

Jaa jauhelihatäyte ja kasvissalsa tortillaleiville. Taita leipien toinen puoli täytteen päälle. Tarjoile lisukkeena ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti