maanantai 1. toukokuuta 2017

Hodarisämpylät

Tuplasin taikina-annoksen ja leivoin silti ohjeen mukaisesti 12 hodarisämpylää. ”Oikealla” taikina-annoksella sämpylät olisivat jääneet onnettoman pieniksi ja minun versiollani niistä taas tuli jättikokoisia. Tästä taikinasta tulisi ehkä 18 sopivan kokoista sämpylää. Sämpylät olivat hyviä ja niitä voisi käyttää (ja käytetäänkin, kun niitä jäi vielä ylikin) ihan perusleipänä.



Ainekset:
6 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
4 rkl sokeria
18 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
2 tl suolaa
Voiteluun:
1 kananmuna
2 rkl fariinisokeria
1 rkl vettä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kananmuna. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, samalla vaivaten. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina 12 palaan. Kauli jokainen pala soikion malliseksi. Taita päätyjen reunat n. 2 cm sisäänpäin (niin että muodostuu suorakulmio) ja rullaa levy pituussuunnassa pötköksi. Käännä saumapuoli alaspäin. Anna kohota uudelleen peitettynä n. 45 minuuttia.

Sekoita yhteen fariinisokeri, vesi ja kananmuna. Voitele sämpylät seoksella. Paista 200-asteisessa uunissa n. 13 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti