lauantai 21. kesäkuuta 2025

Banaanipiirakka

Tänään piti olla grillibileet, mutta ilmojen haltija päätti toisin. Mulla oli jälkkärinakki ja juhlien peruuntumisesta huolimatta päätin tehdä piirakan, vaikka se suurimmaksi osaksi meneekin pakastimeen. Jos olisin tarjoillut tämän juhlissa, kaveriksi olisi ollut tuoreita kirsikoita ja vaniljarahka-kermavaahtoa. Ne jätin odottamaan aikaa parempaa. Piirakka itsessäänkin oli kyllä hyvää, mutta ei laisinkaan eroavaa niistä monista banaanikakuista joita olen tähän mennessä kerennyt maistella.


Ainekset:
1 banaani
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 ¼ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Muruseos:
¾ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
50 g voita huoneenlämpöisenä

Nypi kaikki muruseoksen ainekset yhteen.

Kuori banaani. Muusaa se voin kanssa haarukalla tasaiseksi. Lisää kananmuna ja fariinisokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi maito.

Kaada taikina leivinpaperoituun piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle muruseos. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti