perjantai 6. kesäkuuta 2025

Dajm-kakku

Tämä oli mahdottoman hyvää. Etukäteen ajattelin että tuo täyte on ehkä vähän jopa turhan tuhtia, mutta eipä ollut. Ihanaa sekin. Ja kaikkien osasten yhdistelmä oli ihan vastustamaton. Minä en mitenkään osaa ajatella että ko. suklaa olisi Daimia i:llä, minun mielessäni se on aina vaan Dajm.


Pohja:
4 kananmunan valkuaista
3 ½ dl mantelijauhetta
2 dl sokeria
Täyte:
4 kananmunan keltuaista
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
Kuorrutus:
201 g Dajm-suklaata (3*Daim-suklaanappipötkö)
¾ dl kuohukermaa
Koristelu:
112 g Dajmia (2 patukkaa)

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Kääntele lopuksi vaahtoon mantelijauhe.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata täytteen voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja lisää kerma, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja nosta kattila takaisin levylle. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Keitä pari minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Puolita kakkupohja keskeltä ja nosta toinen puoli tarjoilualustalle. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja levitä loput täytteet pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Kuumenna kuorrutuksen kermaa ja suklaata mikrossa täydellä teholla puoli minuuttia. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle.

Pilko Dajm-patukat. Ripottele palat kakun koristeeksi. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti