lauantai 28. kesäkuuta 2025

Täytetyt lohinyytit

Alun alkaen tässä reseptissä oli tarkoitus kääriä täyte lohisiivuihin ja sitoa siivut nyyteiksi ruohosipulinvarrella. Lohisiivuni olivat niin onnettoman pieniä, että niihin käärimisestä ei olisi tullut yhtään mitään. Juuri ja juuri sain ne käännettyä varovasti kaksinkerroin, kun laitoin kaksi lohisiivua vierekkäin ja siihen päälle lusikallisen täytettä. Täytettä jäi vielä ylikin, ja lusikoin sen vuokaan lohipalojen väliin. Täyte oli hyvää ja kylmäsavulohi samoin, joten uskoisin että tästä tuli oikein maittava ateria. Kaveriksi keitin uusia perunoita.


Ainekset:
200 g kylmäsavulohta
300 g maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
1 ruukku tilliä
Lisäksi:
70 g rucolaa

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja salottisipuli. Silppua tilli. Saksi rucola pienemmiksi paloiksi.

Mausta jogurtti sitruunamehulla, suolalla ja cayennenpippurilla. Lisää valkosipuli, sipuli ja tillisilppu.

Levitä lohiviipaleet työlaudalle. Jaa täyte viipaleille ja käännä viipaleet kaksinkerroin. Levitä rucola tarjoilualustalle ja nosta lohinyytit sen päälle. Lusikoi lohipalojen väliin loput jogurttikastikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti