sunnuntai 8. kesäkuuta 2025

Broileripeltipiirakka

Vahva suositus tälle vaikka juhlatarjoiluksi. Piirakka oli tosi hyvää ja kesti hyvin pakastamisen.


Taikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl pitkäjyväistä riisiä
2 dl vettä
1 sipuli
200 g pinaattia
400 g maustamatonta broileria
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl currytahnaa
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
415/240 g persikoita mehussa
250 g maitorahkaa
150 g mozzarellaraastetta
Voiteluun:
½ kananmuna

Sekoita taikinan voi ja rahka tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Keitä täytteen riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele pinaatti.

Pilko broileri tarvittaessa. Ruskista palat pannulla öljyssä. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää pinaatti, currytahna, suola ja mustapippuri. Siirrä pannu liedeltä.

Valuta ja kuutioi persikat. Lisää broileriseokseen riisi ja persikat. Anna jäähtyä. Lisää lopuksi maitorahka ja juustoraaste.

Jaa taikina kahtia. Kauli puolikkaat uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä leivinpaperoidulle pellille ja levitä täyte pohjalle. Jätä reunoihin hiukan tyhjää tilaa ja sivele reunat vedellä. Nosta toinen taikinalevy kanneksi ja paina reunat tiukasti kiinni. Pistele kanteen reikiä haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti