sunnuntai 22. kesäkuuta 2025

Persikkacaprese

Mozzarella ei mielestäni yleensä kypsentämättömänä maistu oikein miltään. Tässä se kumminkin kerkesi maustua mukavasti sekä persikalla että kastikkeen aineksilla. Ihanan kesäinen salaatti.


Ainekset:
4 persikkaa
220/125 g bufalamozzarellaa
1 dl basilikanlehtiä
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria
Tarjoiluun:
keräsalaattia

Leikkaa persikat lohkoiksi ja poista kivet. Revi mozzarella paloiksi. Riivi basilikanlehdet varsistaan.

Sekoita yhteen persikkakuutiot, mozzarella ja basilikanlehdet. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi. Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Revi salaatinlehtiä lautaselle. Lusikoi päälle persikkacapresea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti