sunnuntai 1. kesäkuuta 2025

Crema catalana banaanien kera

Oikein hämmästelin, miten tästä pystyikin tulemaan niin herkullista. No, ei ihme kun katsoo ainesosalistaa. Kermaa, sokeria ja keltuaisia. Sokeria olis voinut laittaa pinnalle poltettavaksi vähän enemmänkin. Mutta ihanaa oli näinkin.


Ainekset:
7 dl kermaa
1 dl maitoa
1 kanelitanko
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
10 kananmunan keltuaista
¾ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 banaania
Pinnalle:
8 tl ruokosokeria

Paista banaaneja 200-asteisessa uunissa kuorineen 20-25 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneet. Anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi banaanit. Jaa viipaleet annosvuokiin tai levitä ne suuremman vuoan pohjalle. Minä tein kolme erillistä annosta ja loput laitoin laakeaan, leivinpaperoituun lasivuokaan.

Kuumenna kerma, maito ja kanelitanko kattilassa kiehuvaksi. Lisää appelsiininkuoriraaste. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Valuta kermaseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Anna maustua 20 minuuttia.

Jaa massa vuokiin banaanien päälle. Paista 95-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Ripottele ennen tarjoilua pinnalle ruokosokeria ja polta pinta rapeaksi tohottimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti