torstai 5. kesäkuuta 2025

Kala-katkarapuvuoka

Tämä oli just ihana sadepäivän sapuska. Lämmintä, pehmeää, kermaista ja ihanaa. Olis kyllä ollut ihan sama vaikka muusin alle olis ollut piilotettuna vain yhtä kalalajia eikä katkiksia ollenkaan. Iloisesti menivät sekaisin enkä erottanut yhtä toisesta.


Ainekset:
300 g pakasteseitiä
300 g lohifileetä
4 ½ dl maitoa
115 g katkarapuja
Kansi:
1 kg jauhoisia perunoita
2 rkl maitoa
35 g voita
Kastikkeeseen lisäksi:
40 g voita
40 g vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
2 tl kuivattua persiljaa
60 g Koskenlaskija vahva cheddar ruoka & dippi
Pinnalle:
¾ dl cheddar-raastetta

Kuori ja lohko perunat. Keitä lohkot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Nosta kalafileet pannulle. Kaada maito kalojen päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä sivuun. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Nosta kalat lautaselle odottamaan. Lisää maidon joukkoon kerma.

Sulata kastikkeen voi suurella pannulla. Sekoita joukkoon jauhot. Paista puoli minuuttia. Lisää maito-kermaseos vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää persilja ja Koskenlaskija ruoka & dippi.

Pilko kala uuninkestävään vuokaan. Ripottele sekaan katkaravut. Kaada päälle kastike.

Soseuta perunat, maito ja voi kuohkeaksi. Lusikoi muusi vuokaan kala-katkarapuseoksen päälle. Ripottele pinnalle cheddar-raaste. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti