keskiviikko 25. kesäkuuta 2025

Korealainen kaali-tofukeitto

En ollut koskaan ennen varmaan edes maistanut silken-tofua. Se oli hyvää tässä sopassa. Ja soppa kokonaisuutena erinomaista.


Ainekset:
3 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
550 g kiinankaalia
1 rkl rypsiöljyä
1 tl gochujang-chilitahnaa
1 rkl tomaattipyreetä
12 dl kasvislientä
100 g kimchiä
1 rkl soijakastiketta
100 g nuudeleita
400 g silken-tofua
Lisäksi:
4 keitettyä kananmunaa

Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi kiinankaali. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja puolita pitkittäin. Keitä nuudelit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi tofu.

Kuumenna öljy kattilassa. Paista kasviksia ja inkivääriä pari minuuttia. Lisää gochujang (laitoin sambal oelekia, kun sitä sattui olemaan kaapissa) ja tomaattipyree ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kimchi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta soijakastikkeella. Lisää nuudelit ja tofu.

Tarjoile keitto kananmunanpuolikkaiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti