keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Aamulla leivottavat sämpylät

Etätyöpäivissä on puolensa. Illalla voi tehdä leipätaikinan valmiiksi ja aamulla laittaa leivät uuniin. Näin saa lounaalle ihanaa, tuoksuvaa, lämmintä leipää. Ensimmäisellä leipomiskerralla laitoin taikinaan 3 dl piimää, 5 dl vehnäjauhoja ja 3 dl karu-hiutaleita. Kun taikina meinasi jäädä liian kovaksi, lisäsin ihan alustuksen lopussa vielä pari rkl päärynämehua.



3 dl maitoa, mehua, vettä tai piimää
15 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
6-7 dl sämpyläjauhoseosta tai
4-5 dl vehnäjauhoja ja
3 dl Myllyn Paras Karu pikakaura-ruishiutaleita

Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin yöksi.

Leivo aamulla kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Laita sämpylät kylmään uuniin keskitasolle ja sitten uuni päälle 200 asteeseen. Siinä sämpylät ensin kohoavat ja sitten paistuvat n. 20 minuutissa. Tarkkaile, etteivät pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti