Etätyöpäivissä on puolensa. Illalla voi tehdä leipätaikinan
valmiiksi ja aamulla laittaa leivät uuniin. Näin saa lounaalle ihanaa,
tuoksuvaa, lämmintä leipää. Ensimmäisellä leipomiskerralla laitoin taikinaan 3
dl piimää, 5 dl vehnäjauhoja ja 3 dl karu-hiutaleita. Kun taikina meinasi jäädä
liian kovaksi, lisäsin ihan alustuksen lopussa vielä pari rkl päärynämehua.
3 dl maitoa, mehua, vettä tai piimää
15 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
6-7 dl sämpyläjauhoseosta tai
4-5 dl vehnäjauhoja ja
3 dl Myllyn Paras Karu pikakaura-ruishiutaleita
Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja
alusta taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä
taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina kelmulla peitettynä
jääkaappiin yöksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti