perjantai 27. marraskuuta 2015

Banoffee browniepohjalla

Banoffee oli mulle ihan uusi tuttavuus työpaikkaruokalassa. Miten olinkaan voinut välttyä siltä? Lähdin heti hakemaan reseptiä ja löysinkin astetta paremman banoffee-reseptin, joka tehdään brownie-pohjalle keksimurujen sijaan. Ihanaa, ja niiiin makeaa.



Ainekset:
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl pekaanipähkinöitä

Kinuski:
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa
½ tl suolaa

Päälle:
300 g banaania (2-3 kpl)
3,3 dl kermaa
2 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
                            
Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja munat sekä keskenään yhdistetyt vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia, kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä. Nosta pöydälle jäähtymään.

Keitä fariinisokeria ja kermaa n. 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski browniepohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.

Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin kinuskin päälle. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti