Banoffee oli mulle ihan uusi tuttavuus työpaikkaruokalassa.
Miten olinkaan voinut välttyä siltä? Lähdin heti hakemaan reseptiä ja löysinkin
astetta paremman banoffee-reseptin, joka tehdään brownie-pohjalle keksimurujen
sijaan. Ihanaa, ja niiiin makeaa.
Ainekset:
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl pekaanipähkinöitä
Kinuski:
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa
½ tl suolaa
Päälle:
300 g banaania (2-3 kpl)
3,3 dl kermaa
2 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi
23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri,
suola ja munat sekä keskenään yhdistetyt vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita.
Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia, kunnes brownie on
juuri ja juuri kypsä. Nosta pöydälle jäähtymään.
Keitä fariinisokeria ja kermaa n. 10 minuuttia, kunnes seos
sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski browniepohjan päälle ja anna jäähtyä
hyvin jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti