lauantai 7. marraskuuta 2015

Porkkanaleipä

Tällä hetkellä olen tosi innostunut erilaisten leipien tekemisestä. Ja vaikka toisin voisi luulla, leivän tekeminen on useimmiten oikeastaan helpompaa kuin sen hakeminen kaupasta.




Raski:
3 dl kylmää vettä
6 dl vehnäjauhoja
herneen kokoinen pala hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)

Taikina:
3 dl (330 g) porkkanasosetta
3 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
Liuota hiiva veteen. Lisää jauhot. Anna raskin levätä huoneenlämmössä 8-24 tuntia.

Lisää raskiin porkkanasose ja sekoita yleiskoneen taikinakoukulla. Kun sose on sekoittunut raskiin, lisää jauhot ja suola. Anna yleiskoneen vaivata taikinaa n. 10 minuuttia.

Voitele leipävuoka öljyllä (sujuu helpoiten, kun käytät apuna pullasutia). Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile siitä leipävuoan kokoinen pötkö. Pudota pötkö leipävuokaan. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia.

Paista leipää 225-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti