Tällä hetkellä olen tosi innostunut erilaisten leipien
tekemisestä. Ja vaikka toisin voisi luulla, leivän tekeminen on useimmiten oikeastaan
helpompaa kuin sen hakeminen kaupasta.
Raski:
3 dl kylmää vettä
6 dl vehnäjauhoja
herneen kokoinen pala hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
Taikina:
3 dl (330 g) porkkanasosetta
3 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
Liuota hiiva veteen. Lisää jauhot. Anna raskin levätä
huoneenlämmössä 8-24 tuntia.
Lisää raskiin porkkanasose ja sekoita yleiskoneen
taikinakoukulla. Kun sose on sekoittunut raskiin, lisää jauhot ja suola. Anna
yleiskoneen vaivata taikinaa n. 10 minuuttia.
Voitele leipävuoka öljyllä (sujuu helpoiten, kun käytät
apuna pullasutia). Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile siitä
leipävuoan kokoinen pötkö. Pudota pötkö leipävuokaan. Peitä taikina
leivinliinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti