maanantai 16. marraskuuta 2015

Porkkana-ruisrieskat

Juuritaikina haisi epäilyttävän voimakkaasti hiivaiselle ja käyneelle. Uunista tultuaan rieskat olivat kuitenkin aivan supermaukkaita ja ihania Oivariinilla voideltuina.



Juuritaikina:
1 dl piimää
1 dl vettä
herneen kokoinen pala hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
1,5 dl ruisjauhoja
1 rkl hunajaa

Taikina:
2,5 dl porkkanaraastetta
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl hiivaleipäjauhoja

Valmista juuritaikina sekoittamalla kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva tai sulatettu hunaja. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 1 vrk. Taikina ei kohoa, mutta kuplii.

Lisää vuorokauden kuluttua loput ainekset ja nostele taikina neljäksi rieskaksi uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti