sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Pikaleipä

Helppo ja nopea. Ei säily pitkään pöydälllä tai jääkaapissa, mutta kestää pakastamisen.



Ainekset:
6 dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa / siirappia / sokeria
2 tl suolaa
2,5 dl kaurahiutaleita
maks. 8 dl jauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja / siirappi / sokeri ja suola. Sen jälkeen muut ainekset puukauhalla sekoittaen. Taikina jää löysäksi, eikä sitä vatkata.

Anna kohota 0,5 – 1,5 h, niin että taikina on kaksinkertainen (voi laittaa vesihauteeseen kohoamaan, niin kohoaa nopeasti). Kaada taikina puukauhalla avittaen suoraan leivinpaperoidulle pellille haluamasi muotoiseksi pötköksi ja laita suoraan uuniin.


Paista 225 asteessa sopivan väriseksi (20-25 min). Rapean kuoren aikaansaamiseksi laita uuninpohjalle vesiastia. Leipä on kypsä, kun sen pohja hieman kumisee. Älä peitä uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti