Helppo ja nopea. Ei säily pitkään pöydälllä tai jääkaapissa,
mutta kestää pakastamisen.
Ainekset:
6 dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa / siirappia / sokeria
2 tl suolaa
2,5 dl kaurahiutaleita
maks. 8 dl jauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja / siirappi
/ sokeri ja suola. Sen jälkeen muut ainekset puukauhalla sekoittaen. Taikina
jää löysäksi, eikä sitä vatkata.
Anna kohota 0,5 – 1,5 h, niin että taikina on
kaksinkertainen (voi laittaa vesihauteeseen kohoamaan, niin kohoaa nopeasti).
Kaada taikina puukauhalla avittaen suoraan leivinpaperoidulle pellille
haluamasi muotoiseksi pötköksi ja laita suoraan uuniin.
Paista 225 asteessa sopivan väriseksi (20-25 min). Rapean
kuoren aikaansaamiseksi laita uuninpohjalle vesiastia. Leipä on kypsä, kun sen
pohja hieman kumisee. Älä peitä uunista ottamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti