lauantai 28. marraskuuta 2015

Munajuusto

Olin jo pitkään halunnut kokeilla munajuuston tekemistä, mutta juustomuotti puuttui. Viime viikolla kävin viimeinkin ostamassa itselleni juustomuotin, ja nyt pääsin testaamaan tätäkin. Helppoa kuin heinänteko, nyt tarttis vaan löytää lisää erilaisia reseptejä.



Ainekset:
1 l kulutusmaitoa
0,5 l rasvatonta piimää
2 kananmunaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa

Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita piimä ja munat keskenään astiassa. Kun maito kiehuu, kaada piimä-munamassa sen sekaan voimakkaasti sekoittaen.

Kun juustomassa alkaa kohoilla, sekoita vielä kerran. Jätä kattila vielä hetkeksi hellalle (alenna lämpötilaa), jotta juustomassa kokoontuu ja reunoilta näkyy kirkas hera.

Kastele sideharso ja vuoraa sillä juustomuotti. Nosta juustomuotti tarpeeksi pienen kulhon päälle niin, että sen pohja jää melko korkealle kulhon pohjaan nähden.

Nostele juustomassaa reikäkauhalla kattilasta juustomuottiin. Kun puolet massasta on muotissa, ripottele päälle 1 tl sokeria ja 1 tl suolaa. Nostele sitten loput juustomassasta muottiin ja ripottele päällimmäiseksi 1 tl sokeria ja 1 tl suolaa. Taita sideharson reunat juustomassan päälle ja jätä valumaan vähintään 30 minuutiksi. Kumoa sitten juusto tarjoiluvadille.

Voit myös jättää juuston valumaan jääkaappiin yön yli, kumota sen muotista aamulla, voidella munalla ja paistaa 225 asteessa uunissa n. 10 minuuttia.

Tarjoile esim. hillon tai karamellisoitujen hedelmien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti