Olin jo pitkään halunnut kokeilla munajuuston tekemistä,
mutta juustomuotti puuttui. Viime viikolla kävin viimeinkin ostamassa itselleni
juustomuotin, ja nyt pääsin testaamaan tätäkin. Helppoa kuin heinänteko, nyt
tarttis vaan löytää lisää erilaisia reseptejä.
Ainekset:
1 l kulutusmaitoa
0,5 l rasvatonta piimää
2 kananmunaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita piimä ja
munat keskenään astiassa. Kun maito kiehuu, kaada piimä-munamassa sen sekaan
voimakkaasti sekoittaen.
Kun juustomassa alkaa kohoilla, sekoita vielä kerran. Jätä
kattila vielä hetkeksi hellalle (alenna lämpötilaa), jotta juustomassa
kokoontuu ja reunoilta näkyy kirkas hera.
Kastele sideharso ja vuoraa sillä juustomuotti. Nosta
juustomuotti tarpeeksi pienen kulhon päälle niin, että sen pohja jää melko
korkealle kulhon pohjaan nähden.
Nostele juustomassaa reikäkauhalla kattilasta
juustomuottiin. Kun puolet massasta on muotissa, ripottele päälle 1 tl sokeria
ja 1 tl suolaa. Nostele sitten loput juustomassasta muottiin ja ripottele
päällimmäiseksi 1 tl sokeria ja 1 tl suolaa. Taita sideharson reunat
juustomassan päälle ja jätä valumaan vähintään 30 minuutiksi. Kumoa sitten
juusto tarjoiluvadille.
Voit myös jättää juuston valumaan jääkaappiin yön yli,
kumota sen muotista aamulla, voidella munalla ja paistaa 225 asteessa uunissa
n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti