sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Siskonmakkara-pastakeitto

Vähän erilainen siskissoppa. Tämä satsi mahtuu juuri ja juuri 5 l kattilaan.



Ainekset:
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
5 porkkanaa (n. 200 g)
300 g palsternakkaa
5 g voita
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 sipuli
300 g kaalia
2 valkosipulinkynttä
½ mieto chilipalko
1000 g siskonmakkaroita
200 g pastaa
3 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria

Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Pudota ne kattilaan ja lisää vesi sekä liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.

Sulata voi pannulla. Lisää sipuli, sokeri ja suola ja kuullota hetki. Siivuta kaali ihan pieneksi ja lisää joukkoon. Paista niin, että kaali hiukan pehmenee. Lisää sipuli-kaaliseos keittoon. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja viipaloi ihan pieneksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Lisää keittoon chili ja valkosipuli.

Kun porkkana ja palsternakka ovat kypsyneet, lisää joukkoon siskonmakkarat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon pasta ja tomaattipyree. Mausta mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Tarjoa heti, sillä pasta jatkaa kypsymistään ja sakeuttaa keittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti