Ihanan makeaa! Niin makeaa, ettei näitä voi syödä kuin yhden
kerrallaan. Niinpä annoksesta säästyy aika monta vielä seuraavillekin päiville. Pirkan
valkoinen leivontasuklaa oli kyllä niin kankeaa, että sitä päällysteeksi
sulatettaessa oli pakko lisätä pari tl kermaa, jotta suklaasta tuli edes
jollain lailla juoksevaa.
Ainekset:
100 g pekaanipähkinöitä
100 g voita (huoneenlämpöistä)
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl soodaa
150 g valkosuklaata karkeasti rouhittuna
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
Rouhi pähkinät veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Älä
kuitenkaan tee niistä aivan pientä silppua. Paahda pähkinärouhe kevyesti
175-asteisessa uunissa (n. 7 minuuttia). Jäähdytä.
Vaahdota voi ja sokerit kulhossa. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Lisää seokseen lopuksi
valkosuklaa ja paahdetut pekaanipähkinät.
Rullaa taikinasta pyöreitä (halkaisija n. 5 cm) tankoja. Jäähdytä
tangot jääkaapissa. Voit myös pakastaa tiiviisti kelmuun käärityt tangot
myöhempää käyttöä varten.
Leikkaa jääkaappikylmästä taikinatangosta n. 1 cm levyisiä
kiekkoja ja asettele ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes
cookiet ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti