sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Valkosuklaa-pekaanicookiet

Ihanan makeaa! Niin makeaa, ettei näitä voi syödä kuin yhden kerrallaan. Niinpä annoksesta säästyy aika monta vielä seuraavillekin päiville. Pirkan valkoinen leivontasuklaa oli kyllä niin kankeaa, että sitä päällysteeksi sulatettaessa oli pakko lisätä pari tl kermaa, jotta suklaasta tuli edes jollain lailla juoksevaa.



Ainekset:
100 g pekaanipähkinöitä
100 g voita (huoneenlämpöistä)
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl soodaa
150 g valkosuklaata karkeasti rouhittuna

Kuorrutus:
100 g valkosuklaata

Rouhi pähkinät veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Älä kuitenkaan tee niistä aivan pientä silppua. Paahda pähkinärouhe kevyesti 175-asteisessa uunissa (n. 7 minuuttia). Jäähdytä.

Vaahdota voi ja sokerit kulhossa. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Lisää seokseen lopuksi valkosuklaa ja paahdetut pekaanipähkinät.

Rullaa taikinasta pyöreitä (halkaisija n. 5 cm) tankoja. Jäähdytä tangot jääkaapissa. Voit myös pakastaa tiiviisti kelmuun käärityt tangot myöhempää käyttöä varten.

Leikkaa jääkaappikylmästä taikinatangosta n. 1 cm levyisiä kiekkoja ja asettele ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.

Raidoita jäähtyneet cookiet sulatetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti