lauantai 14. marraskuuta 2015

Kaalilaatikko

Makeaa ja suolaista sopivana yhdistelmänä. Tarjoillaan tietysti puolukkahillon kanssa.



Ainekset:
800 g keräkaalia
800 g jauhelihaa
3 annosta keitettyä riisiä
2 sipulia
voita paistamiseen
suolaa
sokeria
3 lihaliemikuutiota
2 dl kermaa
siirappia
mustapippuria

Keitä riisi. Lisää keitinveteen lihaliemikuutio.

Silppua sipuli. Kuullota sitä voissa, ripottele päälle suolaa ja sokeria. Silppua kaali ja paista se sipulin kanssa niin, että kaali pehmenee. Älä paista liikaa, ettei kaali kuivu.

Ruskista jauheliha. Mausta 2 lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla.

Sekoita ainekset keskenään suuressa uunivuoassa ja lisää reilusti siirappia. Kaada päälle kerma.

Paista 175 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin (reilut 30 minuuttia). Älä paista liikaa, ettei laatikko kuivu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti