tiistai 24. marraskuuta 2015

Kanatagliatelle

Ohjeen mukaan kuuluisi valmistaa kalkkunasta, mutta kalkkunaa ei juuri nyt ollut saatavilla. Käytin sen sijaan broileria. Mukavan vihannespitoinen. Ja tätä pestoa voisi käyttää oikeastaan vaikka salaattikastikkeena.



Pesto:
2 valkosipulinkynttä
nippu basilikaa
nippu persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
½ dl ranskankermaa
¾ parmesaaniraastetta
3 rkl cashewpähkinöitä
suolaa
pippuria

Pastakastike:
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
350 g broilerin minuuttipihvejä
1,5 dl kasvislientä (1,5 dl vettä + 1 fondikuppi)
400 g (10 ”kerää”) keitettyä tagliatellea

Valmista ensin pesto. Kuori ja halkaise valkosipuli. Riivi basilikasta lehdet ja poista persiljasta varret. Sekoita basilikanlehdet, persilja, valkosipuli, pähkinät, parmesaani, oliiviöljy ja ranskankerma yleiskoneella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Siivuta porkkana ja kesäkurpitsa pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Leikkaa broileripihvit pienemmiksi paloiksi.

Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista broileripalat tasaisesti joka puolelta. Lisää kasvikset, pesto ja kanaliemi. Hauduta, kunnes pasta on kypsää ja ja sekoita sitten pasta ja kastike keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti