lauantai 14. marraskuuta 2015

Puolukkahillo

Raaka-ainetta vaihtamalla mikä tahansa hillo syntyy samalla reseptillä.



Ainekset:
1 kg puolukoita (tai muita marjoja)
500 g hillosokeria
½ dl vettä

Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia. Sekoita välillä ja kuori päältä vaahto.

Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia ja sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Kuumentamisen voi hoitaa valuttamalla purkkiin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Hillo hyytyy lopullisesti n. vuorokaudessa.

Anna jäähtyä pöydällä. Kun hillo on jäähtynyt, nosta se jääkaappiin.

Kokeiltuja makuja puolukan lisäksi:
Mansikka-mustikka (suhteessa 2:1)
Mansikka-raparperi (suhteessa 1:1)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti