Raaka-ainetta vaihtamalla mikä tahansa hillo syntyy samalla
reseptillä.
Ainekset:
1 kg puolukoita (tai muita marjoja)
500 g hillosokeria
½ dl vettä
Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri
höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia. Sekoita
välillä ja kuori päältä vaahto.
Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia ja sekoita pari kertaa jäähtymisen
aikana.
Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Kuumentamisen voi hoitaa valuttamalla purkkiin niin kuumaa vettä kuin hanasta
tulee. Hillo hyytyy lopullisesti n. vuorokaudessa.
Kokeiltuja makuja puolukan lisäksi:
Mansikka-mustikka (suhteessa 2:1)
Mansikka-raparperi (suhteessa 1:1)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti