Hesarin ruokasivuilta löytyy todella usein kiinnostavia
reseptejä. Tämä on yksi niistä. Riisi ja jauheliha ovat ne tutut perusainekset,
mutta mausteet ovat vähän omista kaavoistani poikkeavia. Herkullista!
Ainekset:
Riisi:
2 dl riisiä
2 rkl oliiviöljyä
4 dl vettä 400 g
1 tl suolaa
Lihaseos:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
4 tomaattia
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl mantelirouhetta
1 dl pinjansiemeniä
1,5 dl sultanarusinoita
2 tl kanelia
¾ tl jauhettua kardemummaa
¼ tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Päälle: nippu lehtipersiljaa
Mittaa riisi kulhoon ja kaada päälle runsaasti kylmää vettä.
Kaada tiheään siivilään ja huuhtaise vielä. Jätä valumaan.
Valmista lihaseos. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ensin suikaleiksi ja sitten pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi tomaatit.
Ruskista jauheliha ja nosta se hetkeksi sivuun. Lisää
pannulle oliiviöljyt ja sipuli. Kuullota viisi minuuttia. Lisää porkkana ja
jatka kuullottamista toiset viisi minuuttia. Lisää tomaatti, kääntele pari
minuuttia.
Lisää seokseen mantelirouhe, pinjansiemenet, sultanarusinat,
jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin. Jätä hellalle hautumaan hyvin pienellä
lämmöllä kannen alle.
Mittaa öljy kattilaan ja kuullota riisiä pari minuuttia.
Lisää vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kypsyä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti