lauantai 21. marraskuuta 2015

Libanonilainen hashweh

Hesarin ruokasivuilta löytyy todella usein kiinnostavia reseptejä. Tämä on yksi niistä. Riisi ja jauheliha ovat ne tutut perusainekset, mutta mausteet ovat vähän omista kaavoistani poikkeavia. Herkullista!



Ainekset:

Riisi:
2 dl riisiä
2 rkl oliiviöljyä
4 dl vettä 400 g
1 tl suolaa

Lihaseos:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
4 tomaattia
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl mantelirouhetta
1 dl pinjansiemeniä
1,5 dl sultanarusinoita
2 tl kanelia
¾ tl jauhettua kardemummaa
¼ tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Päälle: nippu lehtipersiljaa

Mittaa riisi kulhoon ja kaada päälle runsaasti kylmää vettä. Kaada tiheään siivilään ja huuhtaise vielä. Jätä valumaan.

Valmista lihaseos. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ensin suikaleiksi ja sitten pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tomaatit.

Ruskista jauheliha ja nosta se hetkeksi sivuun. Lisää pannulle oliiviöljyt ja sipuli. Kuullota viisi minuuttia. Lisää porkkana ja jatka kuullottamista toiset viisi minuuttia. Lisää tomaatti, kääntele pari minuuttia.

Lisää seokseen mantelirouhe, pinjansiemenet, sultanarusinat, jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin. Jätä hellalle hautumaan hyvin pienellä lämmöllä kannen alle.

Mittaa öljy kattilaan ja kuullota riisiä pari minuuttia. Lisää vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kypsyä 10 minuuttia.

Sekoita lopuksi riisi ja lihaseos keskenään ja hienonna päälle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti