keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Shakshuka

Työkaveri suositteli kokeilemaan savustettua paprikaa ruoanlaitossa. En ollut sitä vielä ostanut, mutta ihan sitä kokeillakseni tein shakshukaa. Savustettu paprika tuoksui ihan grillisipseille, ja heti teki mieli kokeilla sipsien valmistamista, maustettuna tietysti suolan lisäksi savustetulla paprikajauheella. Ai niin, ja shakshuka oli ihan jees iltapala.



1 sipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl savustettua paprikajauhetta
½ tl jauhettua korianterinsiementä
ripaus jauhettua chiliä
½ tl juustokuminaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä tai kasvislientä
1 dl kypsiä kikherneitä
suolaa, mustapippuria
4 kananmunaa
1 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria

Hienonna sipuli, paprika ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä mausteiden kanssa uuninkestävässä pannussa.

Lisää mukaan tomaattimurska ja vesi. Lisää myös valutetut kikherneet ja hauduta 20 minuuttia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen grillivastuksilla.

Riko munat pannuun kastikkeen joukkoon (älä sekoita) ja siirrä pannu uuniin. Kypsennä 8-10 minuuttia. Lisää lopuksi päälle tuore korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti