Työkaveri suositteli kokeilemaan savustettua paprikaa
ruoanlaitossa. En ollut sitä vielä ostanut, mutta ihan sitä kokeillakseni tein
shakshukaa. Savustettu paprika tuoksui ihan grillisipseille, ja heti teki mieli
kokeilla sipsien valmistamista, maustettuna tietysti suolan lisäksi
savustetulla paprikajauheella. Ai niin, ja shakshuka oli ihan jees iltapala.
1 sipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl savustettua paprikajauhetta
½ tl jauhettua korianterinsiementä
ripaus jauhettua chiliä
½ tl juustokuminaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä tai kasvislientä
1 dl kypsiä kikherneitä
suolaa, mustapippuria
4 kananmunaa
1 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
Hienonna sipuli, paprika ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne
öljyssä mausteiden kanssa uuninkestävässä pannussa.
Lisää mukaan tomaattimurska ja vesi. Lisää myös valutetut
kikherneet ja hauduta 20 minuuttia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Laita
uuni lämpenemään 190 asteeseen grillivastuksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti