lauantai 7. marraskuuta 2015

Jauhelihamoussaka

Tämä on jo eilen valmistettu, mutta tarjoillaan vielä tänäänkin. Eilen totesin, että ruoka kaipaa rinnalleen jotain lisuketta, joten keitin tänään kaveriksi vielä muutaman perunan.





Ainekset:

3 punaista paprikaa
voita
1 sipuli
800 g sika-nautajauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
4 rkl tomaattipyreetä
2 dl lihalientä
1 rkl persiljasilppua
1 tl kanelia
suolaa
mustapippuria
300 g kesäkurpitsaa
2 munaa
2 ½ dl partaäijää (kreikkalaista jogurttia)
1 dl juustoraastetta

Sulata voi suuressa, uunin- ja hellankestäväss pannussa. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on hiukan pehmennyt. Lisää jauheliha ja valkosipuli. Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää tomaattipyree, lihaliemi ja persilja. Mausta kanelilla, suolalla ja pippurilla. Jätä hautumaan siksi aikaa, että pilkot kasvikset.

Poista paprikasta siemenet ja viipaloi paprika melko suuriksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi.

Sekoita paprika- ja kesäkurpitsaviipaleet jauhelihaseokseen.

Vatkaa munat kevyesti. Sekoita munat ja jogurtti, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada muna-jogurttiseos jauhelihaseoksen päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti