Viikko Kreikassa sai jo aikaan ikävän suomalaisen ruoan ja
omien patojen ja pannujen ääreen. En edelleenkään ymmärrä, mitä tarkoitetaan,
kun puhutaan ”ihanasta kreikkalaisesta ruoasta”. Viikon aikana yritin löytää
sitä makuelämystä, mutta en löytänyt. Lähinnä kreikkalainen ruoka on mielestäni
mautonta, lukuunottamatta niitä ruokia joissa on mukana puoli kiloa fetaa.
Parhaita makuja siellä ovat kreikkalainen salaatti tuoreista raaka-aineista ja
ne ihanat jogurtit. Kotiin palattuani mieli teki kesäkeittoa ja ostin jo
aineksetkin, mutta iltalenkillä metsässä törmäsin kantarelleihin. Ne oli pakko
saada käytettyä, joten tänään syödäänkin kantarelli-pekonipiirasta. Ja lisäksi
pikkuisia perunoita omalta parvekkeelta. Todellista lähiruokaa siis. Ja oli
muuten just niin hyvää kuin aineksista voi päätelläkin!
Pohja:
100 g voita
½ tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
170 g pekonia
1 sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
½ l kantarelleja
2 dl kermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola,
fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vesi ja
nopeasti sekoittaen. Painele taikina n. 24 cm piirasvuokaan. Esipaista pohjaa
200 asteessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia.
Silppua pekoni ja sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna
suurimpia kantarelleja hieman.
Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli
ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet. Levitä seos
esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita kerma, munat, suola ja juustoraaste keskenään ja
kaada piirasvuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti