keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kantarelli-pekonipiiras

Viikko Kreikassa sai jo aikaan ikävän suomalaisen ruoan ja omien patojen ja pannujen ääreen. En edelleenkään ymmärrä, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan ”ihanasta kreikkalaisesta ruoasta”. Viikon aikana yritin löytää sitä makuelämystä, mutta en löytänyt. Lähinnä kreikkalainen ruoka on mielestäni mautonta, lukuunottamatta niitä ruokia joissa on mukana puoli kiloa fetaa. Parhaita makuja siellä ovat kreikkalainen salaatti tuoreista raaka-aineista ja ne ihanat jogurtit. Kotiin palattuani mieli teki kesäkeittoa ja ostin jo aineksetkin, mutta iltalenkillä metsässä törmäsin kantarelleihin. Ne oli pakko saada käytettyä, joten tänään syödäänkin kantarelli-pekonipiirasta. Ja lisäksi pikkuisia perunoita omalta parvekkeelta. Todellista lähiruokaa siis. Ja oli muuten just niin hyvää kuin aineksista voi päätelläkin!



Pohja:
100 g voita
½ tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
170 g pekonia
1 sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
½ l kantarelleja
2 dl kermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
150 g juustoraastetta

Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vesi ja nopeasti sekoittaen. Painele taikina n. 24 cm piirasvuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia.

Silppua pekoni ja sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.

Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita kerma, munat, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti