keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Sitruunaiset lohipalat

Kalapalat maustuivat liemessään mukavan sitruunaisiksi. Ilman kastiketta olisivat kuitenkin olleet hiukan kuivia.



Ainekset:
800 g lohifileetä
2 valkosipulinkynttä
2 sitruunaa
3 rkl oliiviöljyä
½ tl cayennepippuria
½ tl jeeraa
suolaa
mustapippuria

Paloittele kalafileet n. 6 cm:n kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Purista valkosipuli ja 1 sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Mausta cayennepippurilla ja jeeralla.

Laita kalapalat suureen kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalapalat hyvin marinadissa.

Peitä kulho kelmulla ja laita kylmään vähintään 3 tunniksi. Pyörittele kalapaloja välillä, jotta ne makuuntuvat tasaisesti.

Kaada kalat marinadeineen laakeaan uunivuokaan. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Asettele sitruunalohkot vuokaan kalapalojen väliin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Grillaa kuumassa grillissä tai uunissa grillivastuksen alla välillä käännellen n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti