lauantai 31. elokuuta 2019

Broileri-ricottalasagne

Just sopivasti teki mieli taas jotain pastaruokaa, kun tuli tämä resepti vastaan. Todella maukasta lasagnea. En oikein tiedä, olisko tänne edes tarttenut tuota broilerinjauhista. Ei se huono missään tapauksessa ollut, mutta ehkä tarpeeton. Pelkillä kasviksilla ja kastikkeellakin tästä olisi varmaan tullut ihan yhtä maukasta.



Ainekset:
130 g lasagnelevyjä
Broileri-tomaattikastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g broilerin jauhelihaa
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
2 dl vettä
1 rkl kuivattua oreganoa
½ tl chilihiutaleita
1 rkl kanafondia
1 tl hunajaa
Ricottakastike:
500 g ricottaa
62,5 g mozzarellaa
1 kananmuna
ripaus muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
62,5 g mozzarellaa
20 g voimakasta juustoraastetta

Kuori ja silppua sipulit. Mittaa öljy paistinpannulle ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle jauheliha.

Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa ja lisää raasteet pannulle. Mausta chilillä, hunajalla ja kanafondilla. Lisää tölkkitomaatit ja vesi ja anna hautua kymmenisen minuuttia.

Sekoita kulhossa ricotta, kananmuna ja puolet mozzarellaraasteesta. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja mustapippurilla.

Kasaa lasagnekerrokset. Jätä päällimmäiseksi ricottakerros. Ripottele pinnalle loput mozzarellaraasteet ja voimakas juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti