sunnuntai 25. elokuuta 2019

Omena-puolukkakukkoset

Täytettä näihin oli taas ehkä hiukkasen liikaa. Ei mitään toivoakaan käännellä taikinaliepeitä täytteen päälle. Taikinaa ei kerta kaikkiaan ollut riittävästi. Mutta ihania olivat nämäkin leivonnaiset.



Taikina:
150 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl ruisjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
500 g hapahkoja omenoita
1 rkl voita
¾ dl fariinisokeria
½ tl kardemummaa
2 dl puolukoita

Nypi voi, fariinisokeri, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jaa taikina 12 palaan ja nosta palat paperivuoilla vuorattuihin muffinssipellin koloihin. Taputtele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta taikinaa hieman myös vuokien yläpuolelle liepeiksi. Nosta pelti jääkaappiin.

Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri. Paista omenat voi-sokeriseoksessa puolipehmeiksi. Lisää kardemumma ja puolukat. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Jaa täyte taikinakuoriin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Irrota vasta jäähtyneinä, jotta ne eivät murene. Tai tarjoile suoraan paperivuoista luumu-ricottajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti