sunnuntai 18. elokuuta 2019

Mehukas katkarapupiirakka

Eilisiä sapuskoita oli vielä pikkuisen jäljellä. Niiden rinnalle piti tehdä jotain pientä, ja siihen tehtävään valikoitui tämä katkarapupiirakka. Nimensä mukaisesti se oli mukavan mehukas. Ja myöskin oikein maukas. Tykkään erityisesti piirakoissa voitaikinapohjasta, johon on sekoitettu juustoraastetta.



Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
25 g juustoraastetta
Täyte:
180 g pakastekatkarapuja
½ purjo
2/3 nippua tilliä
2 kananmunaa
200 g valkosipulituorejuustoa
75 g juustoraastetta
1 tl limepippuria

Sekoita rasva ja jauho murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina piirakkavuoan (27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Sulata katkaravut ja valuta huolella.

Suikaloi purjo. Silppua tilli. Levitä purjosuikaleet katkarapujen kanssa piirakkavuokaan. Ripottele päälle tilli. Notkista tuorejuusto ja sekoita se munien ja juustoraasteen kanssa tasaiseksi. Mausta seos limepippurilla.

Valuta seos tasaisesti vuoan päälle ja jatka paistamista n. 20 minuuttia. Peitä lopuksi tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti