perjantai 30. elokuuta 2019

Kalaa valkoviinikastikkeessa

Kuha nyt oli kuhaa (eli hyvää, mutta ei mitenkään tavanomaisesta poikkeavaa). Kastike taas oli ihan erinomaisen hyvää. Tämä kastike olisi taas alkuperäisen reseptin mukaan siivilöidä ja heittää purjot + sipulit menemään ja vasta sitten lisätä kerma, viini ja suurus. Mutta kun en oikein tykkää heittää aineksia turhaan pois, niin päätin soseuttaa ne kastikkeeseen mukaan. Ja luulenpa, että tein ihan oikean ratkaisun. Kastiketta vielä jäi, ja sitä voi syödä vaikka ihan sellaisenaan sosekeittona.



Ainekset:
600 g kuhafilettä
1 l kasvislientä
1 valkosipulinkynsi
2 sipulia
1 purjo
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
1 ½ tl suolaa
4 valkopippuria
Viinikastike:
kasvisliemi
1 dl kermaa
2 dl valkoviiniä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria

Kuori valkosipulinkynsi. Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista ja viipaloi purjo. Lisää kasvisliemeen valkosipulinkynsi, sipulit, purjo, timjami, laakerinlehti ja pippurit. Anna kiehahtaa. Hauduta kalafileet kypsiksi liemessä. Nosta liemestä ja pidä lämpimänä.

Keitä kasvislientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä 2 dl. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset liemeen. Lisää kerma ja valkoviini. Sekoita voista ja jauhoista suurus ja lisää se kastikkeeseen. Keitä vielä pari minuuttia ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti