tiistai 13. elokuuta 2019

Intialainen lihapata

No niinhän siinä taas sitten kävi, että unohdin ihan tyystin tuon crème fraîche –kastikkeen. Oli niin nälkä, etten kerennyt ajatella mitään. Pata oli ihan jees ilman ranskankermaakin, mutta täytyy silti laittaa sitä mukaan huomenna. Padan kanssa laitoin vihannesriisiä parsakaalilla, sienillä ja porkkanalla höystettynä.



Ainekset:
1 rkl voita
800 g naudanlihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 cm tuoretta inkivääriä
3 tl jeeraa
2 tl currya
1 tl suolaa
½ l vettä
3 tomaattia
Lisäksi:
crème fraîchea
tuoretta korianteria

Leikkaa liha 2-3 sentin kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja suikaloi inkivääri.

Kuumenna voi suuressa padassa ja ruskista lihapalat. Nosta lihat lautaselle ja kuullota samassa padassa sipulia, valkosipulia ja inkivääriä viitisen minuuttia, koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mausteet ja kuullota vielä minuutin ajan.

Kaada pataan lihapalat ja niistä valunut neste. Lisää myös vesi. Hauduta kannen alla puolisen tuntia.

Lohko tomaatit neljään osaan. Lisää tomaatit pataan ja kypsennä vielä n. puoli tuntia, tai kunnes liha on mureaa.

Silppua korianteri ja sekoita se crème fraîcheen. Tarjoile lihapadan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti