Tämä toimi hyvänä aamunaloituksena. Sopivan suolaista ja muutenkin ihanan maukasta. Tähän sopi hyvin kaveriksi oikein tosi makea saaristolaisleipä.
Ainekset:
1 rkl voita
1 sipuli
2 rkl piparjuuritahnaa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
300 g lämminsavulohta
nippu persiljaa
4 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
4 kananmunaa
20 g voimakasta juustoraastetta
Kuori ja silppua sipuli. Paloittele lohi.
Sulata voi uuninkestävällä pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Käännä lämpö pois päältä ja lisää joukkoon piparjuuritahna, kerma, maito, lohi, persilja ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee seokseen neljä syvennystä ja riko jokaiseen jokaiseen syvennykseen yksi kananmuna. Ripottele lohiseoksen päälle juustoraastetta. Peitä pannu foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Poista folio ja jatka paistamista viiden minuutin ajan, kunnes kananmunan valkuainen on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti