Tänään tuli pitkästä aikaa grillattua. Lambeista tuli aivan ihanan pehmeitä ja mureita. Ja hiiligrillistä tulee kyllä sapuskoihin ihan oma, etelämaalainen arominsa. Vartaiden kanssa syötiin ihan peruspottuja ja lisäksi vielä mango-tsatsikia, joka oli juuri niin hyvää kuin muistinkin sen olevan.
Ainekset:
800 g karitsan paahtopaistia
3 eri väristä paprikaa
2 punasipulia
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
½ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl soijakastiketta
½ tl mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä (oregano, rosmariini ja timjami)
9 grillivarrasta
Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi. Huuhdo paprika ja kuori sipulit. Paloittele kummatkin reiluiksi paloiksi.
Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kannelliseen kulhoon. Lisää sitruunamehu, öljy, soijakastike ja yrtit. Lisää joukkoon liha-, paprika- ja sipulipalat. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
Pujota ainekset vartaisiin. Grillaa läpikypsäksi ulkogrillissä tai uunin grillivastusten alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti