tiistai 27. elokuuta 2019

Provençen kalapihvit

Vähän epäilyttää, että onkohan Provençessa sorvaa. Saatika sitten puolukkaa, joka oli yksi käyttämäni leivän ainesosa. Nämä nyt kumminkin olivat tällaisia. Sorvaa halusin kokeilla, sillä tuossa kesällä saimme valtavan sorvasaaliin. Ihan sellaisenaan paistettuna se ei ollut kovin hyvä kala, vaan kovasti mudanmakuinen. Nämä pihvit olivat niin hyvin maustettuja, että eivät maistuneet mudalta laisinkaan vaan oikeinkin hyviltä. Vaikka totuuden nimessä täytyy kyllä sanoa, että ihan häviävän vähänhän näissä oikeastaan oli sorvaa. Oikeastaan reseptiin olisi kuulunut 500 g kalaa, mutta kun en saanut lähes kilosta sorvaa tämän enempää lihoja revittyä irti. Pääsenpä kumminkin sanomaan, että olen tehnyt sorvapihvejäkin.



Ainekset:
2 tomaattia
1 ruukku basilikaa
300 g sorvaa
suolaa
valkopippuria
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa
50 g omena-puolukkalimppua
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
3 tomaattia
kourallinen basilikaa
30 g mustia oliiveja
1 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä

Pilko tomaatit ja silppua basilika. Jauha kala massaksi. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Nostele massasta lusikalla pihvejä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Käännä pihvit ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Kuutioi kastikkeen tomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia. Nosta valmiit pihvit kastikkeen sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti