perjantai 9. elokuuta 2019

Garides saganaki

Tykkäsin tosi kovasti. Ihana, valkosipulinen tomaattikastike, jonka seassa katkarapusattumia. Ja lisukkeeksi riisiä, jota en jostain syystä ollutkaan keittänyt pitkiin aikoihin. Ja oli ihan erityisen kivaa, että sain käydä noukkimassa persiljat omasta puskasta portaanpielestä.



Ainekset:
360 g isoja katkarapuja
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
100 g fetaa
1 tl Ouzoa
2 rkl juustoraastetta
2 rkl persiljaa
Tomaattikastike:
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
150 g sipulia
50 g fenkolia
1 punainen chili
550 g tomaatteja
1 rkl äyriäisfondia
2 rkl persiljaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Sulata katkaravut jääkaapissa (n. 1 vrk). Huuhtele ja valuta ravut.

Kuori ja viipaloi kastikkeen valkosipulinkynnet. Kuori ja silppua sipulit. Silppua fenkoli ja chili. Pilko tomaatit. Silppua persilja. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä. Lisää fondi. Keitä n. 30 minuuttia. Mausta lopuksi lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.

Kuori ja silppua rapuihin tuleva valkosipulinkynsi. Murenna feta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli. Paista katkarapuja pari minuuttia per puoli ja lisää Ouzo. Lisää lopuksi feta ja tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraaste ja persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti