sunnuntai 25. elokuuta 2019

Maukkaat grillivartaat

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee grillissä vartaita. Herra 7-v esitti viikko sitten toiveen, että haluaisi lisää vartaita. Niitä kun oli kiva syödä suoraan tikusta. Tänään laitettiin tuumasta toimeen ja paistettiin grillissä herkullisia vartaita. Lihakin oli taas vaihteeksi ”takuumureaa” ja ihan oikeasti myös mureaa. Mikäs sen parempi tapa viettää kesäistä iltapäivää kuin grillillä istuminen oikein pitemmän kaavan kautta. Aamulenkillä kävin koirien kanssa Sipoonkorvessa ja onnistuin löytämään muutaman kantarellin ja yhden ison orakkaankin, ja ne paistoin perunoiden kanssa herkulliseksi lisukkeeksi grillivartaille.



Ainekset:
450 g paprikaa
2 sipulia
3 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
2 rkl sinappia
2 ½ tl hunajaa
¾ tl oreganoa
½ tl mustapippuria
700 g naudan ulkofileetä
400 g isoja herkkusieniä

Liota neljää puista grillivarrasta kylmässä vedessä n. 30 minuuttia. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele malto varraspaloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Puhdista ja puolita herkkusienet. Leikkaa liha n. 2 ½ cm kuutioiksi.

Sekoita suuressa kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, vesi, sinappi, hunaja, oregano ja mustapippuri. Pyörittele lihapalat marinadissa niin, että marinadi tarttuu tasaisesti lihan pintaan. Säästä loput marinadit.

Jaa lihapalat, sienet, paprika ja sipuli varrastikkuihin. Grillaa vartaat tasaisesti joka puolelta haluamaasi kypsyysasteeseen. Voitele vartaita marinadilla grillaamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti