tiistai 20. elokuuta 2019

Mausteinen lammas-aprikoosimuhenos

Aprikoosit olivat kiva makeankirpeä lisä tuolla suussasulavan mureiksi hautuneiden lampaanpalojen seassa. Tänään syötiin tämän kanssa perunoita, ja huomenna sitten kokeillaan basmatiriisillä. Oli tosi hyvää, ja plussana vielä todella vaivaton valmistus. Veikkaanpa, että tämä on vielä parempaa huomenna uudelleen lämmitettynä kuin tänään tuoreeltaan.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
3 sipulia
800 g karitsan paahtopaistia
2 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
suolaa
2 rkl hunajaa
4 dl vettä
250 g kuivattuja aprikooseja

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuutioi lammas n. 2,5 cm paloiksi.

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää lammaskuutiot ja ruskista ne.

Lisää mausteet. Sekoita hyvin. Lisää hunaja ja sekoita uudelleen. Kaada joukkoon sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta matalalla lämmöllä 1 h 15 minuuttia välillä sekoitellen, jotta seos ei tartu kiinni kattilan pohjaan.

Sekoita joukkoon aprikoosit ja hauduta vielä vähintään 45 minuuttia. Tarjoile basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti