keskiviikko 7. elokuuta 2019

Haukikvenellit

Ensimmäinen ajatus tästä annoksesta oli lievästi pettynyt. Ajattelin, että helpommalla olisin selvinnyt ja saanut ihan yhtä hyvän lopputuloksen, jos oisin vaan lykännyt hauen uuniin. Sitten muistin, että olin unohtanut annoksestani tillin. Ja tilli teki ruoalle jotain omituista. Kvenellit eivät maistuneet mielestäni tillin lisäämisen jälkeen mitenkään erityisesti tilliltä, vaan niistä tuli noin yleisesti ottaen maistuvia. Eli tilliä ehdottomasti kannattaa lisätä tähän annokseen. Ihan hyviä nämä lopulta olivat.



Ainekset:
400 g haukifileitä
2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
1 ½ l äyriäislientä fondista
Valkoviinikastike:
1 sipuli
1 rkl voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
Lisäksi:
2 rkl tilliä

Anna kalafileiden jäähtyä kylmässä ja jauha ne sitten sileäksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää massan sekaan kylmä kerma pienissä erissä. Mausta massa suolalla ja valkopippurilla.

Kuumenna kasvisliemi melkein kiehuvaksi. Muotoile kahdella kylmässä vedessä kastetulla ruokalusikalla (tai käsin) massasta soikeita, läpimitaltaan n. 4 cm pyöryköitä. Keitä äyriäisliemessä 7-8 minuuttia muutama kvenelli kerrallaan.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Kaada päälle valkoviini ja keitä, kunnes viini on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä kokoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Tarjoile kvenellit keitettyjen perunoiden, valkoviinikastikkeen ja tillilsilpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti