keskiviikko 21. elokuuta 2019

Pannari-tatin

En tainnut vielä mainita, että meille tulee tänä(kin) vuonna luumuja niin paljon, etten oikein tiedä mihin niiden kanssa joudutaan. Olen pakastanut monta kiloa ja jakanut sukulaisille ja kavereille vaikka kuinka paljon. Ensimmäisen puun hedelmät eivät vielä ole lähellekään lopussa ja toisen puun hedelmät ovat vasta kypsymässä. Niinpä luumuille pitää yrittää keksiä kaikenlaista käyttöä sen lisäksi että niitä syödään sellaisenaan ja salaatin seassa. Tämä pannaripiiras oli kummitellut mielessäni jo kauan ja nyt sitten ryhdyin vihdoin sen valmistukseen. Luumuista tulee tosi kirpeitä paistettaessa. Niinpä tämä tarvitsee tarjoiltaessa jotain makeaa – vaniljakastiketta, jätskiä tai vaikka hunajaa jota tänään lorautimme paistoksen päälle. Pannarikannesta tuli mukavasti vähän marenkimainen. Oli ihana iltapalaherkku, joka varmasti jää vakkarilistalle vispipuurojen ym. kanssa.



Ainekset:
500 g luumuja
½ dl fariinisokeria
Taikina:
3 kananmunaa
ripaus suolaa
2 ½ dl maitoa
¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Puolita luumut ja poista kivet. Siirrä luumut uuninkestävälle pannulle ja lisää fariinisokeri. Paista sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut ja luumut mehustuneet. Nosta pannu levyltä.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset suolaripauksen kera pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa yhteen keltuaiset, maito, jauhot, vaniljasokeri ja kardemumma. Nostele varovasti sekaan valkuaisvaahto.

Levitä pannaritaikina luumuseoksen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti