Pohja:
100 g voita
100 g taloussuklaata
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte 1:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte 2:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
50 g soseutettuja vadelmia
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
1 kiivi
227 / 140 g säilykeananasta
Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaa-voiseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Sekoita täytteen 1 liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita yhteen rahka, keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kuumenna liivateseosta, kunnes se on juoksevaa. Sekoita liivateseos täytteeseen. Vaahdota kerma ja kääntele sekin täytteeseen.
Levitä ensimmäinen täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja nosta vuoka vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin. Kun ensimmäinen täyte on sopivasti jähmettynyt, tee toinen kerros.
Soseuta vadelmat haarukalla. Sekoita täytteen 2 liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita yhteen rahka, sokeri, keltuainen ja vadelmasose. Kuumenna liivateseosta, kunnes se on juoksevaa. Sekoita liivateseos täytteeseen. Vaahdota kerma ja kääntele sekin täytteeseen.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kiiviviipaleilla ja ananaspaloilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti