lauantai 15. tammikuuta 2022

Cookies´n´cream –suklaajuustokakku

Tein kakun aamulla ja toivoin, että se kerkeää hyytyä iltapäiväksi. Hyvin kerkes, vähempikin olis riittänyt. Ei siis tarvitse välttämättä hyydyttää yön yli. Tämä oli kyllä ihanaa, ja olin erityisen tyytyväinen kun sain kakkuun upotettua useamman kuukauden tyhjän panttina seisseen nutellapurkin lopun.




Pohja:
135 g kaurakeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ rkl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
¾ dl maitoa
2 ½ tl liivatejauhetta
2 ½ rkl vettä
125 g maitosuklaata
145 g Nutellaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl Flora Vispiä
175 g Domino-keksejä

Murskaa pohjan keksit. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Rouhi keksit karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata maitosuklaa yhdessä Nutellan kanssa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Lisää maito liivateastiaan ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon, koko ajan vatkaten. Lisää suklaaseos ja tuorejuusto, tässä järjestyksessä. Sekoita välillä. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto ja keksirouhe. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti