Näihin olisi voinut lisätä vähän oranssia elintarvikeväriä, niin olisivat näyttäneetkin tyrnisiltä. Maku nimittäin oli yllättävänkin voimakas. Hyvällä tavalla kumminkin, tietysti edellyttäen että tykkää tyrnistä. Jos nyt jotain moitittavaa pitäisi mainita, niin olisin tykännyt että nämä olisivat olleet vähän vähemmän tiiviitä.
Ainekset:
3 dl tyrnimehua
8 ½ g kuivahiivaa
2 rkl voita sulatettuna
2 rkl hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ tl suolaa
½ tl fenkolinsiemeniä
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään tyrnimehuun. Lisää voisula, hunaja, kaurahiutaleet, fenkoli ja suola.
Alusta sekaan jauhot vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. tunnin ajan.
Muotoile taikinasta 14 sämpylää ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti