tiistai 25. tammikuuta 2022

Pasta alla Siciliana

Tämä oli ihan tajuttoman hyvää. En oikein osaa muuta sanoa. Mutta yhdistelmänä pasta, munakoiso, tomaattikastike ja juusto on kyllä ihan vastustamaton.




Ainekset:
400 g pastaa
300 g munakoisoa
800/480 g kokonaisia tomaatteja mehussa
½ dl vettä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
100 g juustoraastetta (Oltermanni Monterey Jack)
1 tl kuivattua basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Leikkaa munakoiso 1 cm viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna seistä 15 minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua persilja. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoviipaleet molemmin puolin. Nosta viipaleet sivuun. Kuullota samalla pannulla valkosipulia pari minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, basilika ja persilja. Huuhtele tomaattitölkit vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen. Riko tomaatteja paistolastalla hiukan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta, kunnes kastike sakenee hiukan.

Lado lasagnevuokaan kerroksittain pasta, munakoisoviipaleet ja puolet juustoraasteesta. Levitä päälle tomaattikastike ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti