lauantai 22. tammikuuta 2022

Lakoilla koristeltu tres leches –kakku

Jos ei tästä tullut hyvää niin ei sitten mistään. Lakat ja kondensoitu maito taitaa olla mulla ensimmäistä kertaa yhdistettynä tässä kakussa, mutta ainakin paperilla yhdistelmä kuulostaa ihan mahtavalta. Tästä voi ehkä jo päätellä, että kakkua ei varsinaisesti ole vielä maisteltu vaan se tulee vasta illan kahvipöytään. Ja jos testaamatta pitäisi joku asia mainita miinuspuolena, niin se olisi ehkä kakkupohjan turhan tiivis rakenne. Olin ihan hämmästynyt, miten tuolla kananmunamäärällä jo taikina oli aika paksua. Varasin etukäteen liian ison vuoan ja jouduinkin sitten vaihtamaan, kun taikina ei ollut alkuunkaan sen kokoinen kuin oletin. Mutta pohja tuli kyllä niin hyvin kostutettua, että kun se muutaman tunnin muhii niin eiköhän koostumus ole tiiviin sijaan ennemminkin mehukas. *Edit* Pohja totta tosiaan jäi liian kovaksi ja kuivaksi, kaikesta kostutuksesta huolimatta. Jos tekisin tätä vielä uudelleen, vähentäisin vehnäjauhojen määrää ehkä desillä.




Pohja:
5 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
½ dl maitojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
198,5 g kondensoitua maitoa
1 tl vaniljatahnaa
Kostutus:
198,5 g kondensoitua maitoa
½ dl maitoa
Lisäksi:
150 g lakkoja

Vatkaa pohjan munat ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon kondensoitu maito ja vaniljatahna.
 
Sekoita kostutusliemen ainekset yhteen. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Siirrä toinen kakkulevy tarjoilualustalle ja valuta sille puolet kostutusliemestä. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta se ja levitä pinnalle loput täytteestä. Koristele lakoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti