Koska mulla sattui olemaan jääkaapissa ylimääräiseksi jäävää mascarponea, laitoin sitä tähän kerman sijaan. Mutta yhtä hyvin voi siis laittaa kermaakin, enpä usko että se tekee kovin kummoista eroa. Tämä oli ihanan kermaista ja herkullista. Tosin jos ihan rehellisiä ollaan, niin aika sama varmaan olisi ollut vaikka kylmäsavupororouheen tilalla olisikin ollut jauhelihaa.
Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
1 iso sipuli
150 g kylmäsavupororouhetta
150 g mascarponea
4 ½ dl maitoa
3 g kuivattuja suppilovahveroita
100 g Koskenlaskija voimakasta
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua rosmariinia
Pese perunat huolellisesti. Leikkaa ne kuorineen ohuiksi tikuiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Jauha sienet morttelissa. Sekoita perunat, sipulit ja poro uunivuokaan.
Mittaa kattilaan mascarpone ja maito. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää sienijauhe, sulatejuusto ja mausteet. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan. Anna kiusauksen vetäytyä ennen paistamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti