perjantai 21. tammikuuta 2022

Mausteinen piimälimppu

Tuplasin taikinan ja tein samalla vaivalla kaksi limppua. Ja kiitin itseäni fiksuudestani, sillä leivät olivat todella hyviä. Joskin minun mielessäni piimälimppu on noin yleisesti ottaen jotain ihan muuta kuin vaalea, paahtoleivän näköinen leipä.




Ainekset:
7 g kuivahiivaa
½ dl vettä
2 dl piimää huoneenlämpöisenä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl kuivattua basilikaa
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2 tl voita sulatettuna

Sekoita hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen ja anna seoksen tekeytyä 5 minuuttia. Lisää piimä, öljy, basilika, oregano ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa 8 minuuttia. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 40 minuuttia.

Nosta taikina silikoniseen leipävuokaan ja anna kohota vielä 40 minuuttia.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kumoa leivät ritilälle, voitele voisulalla ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti