perjantai 7. tammikuuta 2022

Broileritoastit ja basilika-aioli

Laitoin aamulla jo valmiiksi broilerit ja aiolit ja olipas kiva palata iltapäivällä laskettelumäestä, kun ei tarvinnut kuin kasata leivät. Leipien kaveriksi paistoin vielä esikeitetyt perunat jonkunlaisiksi hasselbackan perunoiksi (air fryerissä, tietysti). Ihan kuin olis jossain vähän laadukkaammassa hampurilaisravintolassa käynyt.




Ainekset:
400 g broilerin fileepihvejä
mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
keräsalaattia
tomaattia
punasipulia
kurkkua
Basilika-aioli:
1 ruukku tuoretta basilikaa
½ tl sambal oelekia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl majoneesia
200 g ranskankermaa
1 tl suolaa
Koristeluun:
2 rkl parmesaaniraastetta
2 rkl pinjansiemeniä

Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 180-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia.

Silppua aiolin basilika. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki aiolin ainekset yhteen sauvasekoittimella.

Viipaloi broilerit ja sekoita ne aioliin. Kuori kurkku ja leikkaa se paksuiksi suikaleiksi. Revi salaatinlehdet. Lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

Paahda focacciaviipaleita 2 minuuttia 200-asteisessa air fryerissä. Nosta yksi leipäviipale jokaiselle lautaselle (4 kpl). Jaa viipaleille salaatit ja sipulit. Lusikoi päälle broileriseosta. Koristele tomaattilohkoilla ja kurkkusuikaleilla. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti