sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Vadelmamousset

Herra 10-v keksi, että tämä maistuu ihan kirsikka-Chupa Chupsilta. Totta, niin maistuukin. Karvasmanteli teki tähän juuri sellaisen hiukkasen kirsikkaisen aromin. Ja oli hyvää, mutta ei tätä paljon voi kerralla syödä. Kerrankin jopa paseerasin vadelmat, jotta mousse olisi sileää ja pursotettavissa. Siivilään jääneen osuuden laitoin tarkasti talteen ja jos ensi viikonloppuna leivon runebergintorttuja, käytän sen vadelmahillona.




Ainekset:
400 g vadelmia
2 dl hyytelösokeri Multia
7 dl vispikermaa
½ tl karvasmanteliuutetta

Sekoita kasarissa vadelmat ja sokeri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut (n. 5 minuuttia). Paseeraa seos siivilän läpi tasaiseksi soseeksi. Laita sose viileään 15 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto karvasmanteliuutteella. Kääntele vadelmasose kermavaahtoon.

Lusikoi vadelmavaahto pursotinpussiin ja pursota vaahto kuuteen kauniiseen lasiin. Laita viileään vähintään tunniksi. Koristele lopuilla vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti